Hundtips - Loss!

Jag älskar hundar och har läst på mycket om träning inom lydnad för hundar. En del av min kunskap kommer också från Cesar Millan som lärt mig så otroligt mycket, tack var det hans TV-program. De flesta sakerna har jag läst på och jag har också kommit på egna knep
 
Släpper din hund inte leksaken när du säger "Loss"? För att få hunden att lyssna på dig är godis det bästa förslaget. När din hund släpper taget belönar du den genom att säga 'Bra!' eller 'Duktig!' och ge hunden sin belöning, alltså godiset. Ge honom eller henne belöningen när denne hund släpper. Fortsätt att göra samma sak och din hund kommer till slut släppa taget av leksaken.
 
Jag är inte världens bästa på att förklara. Men detta fick duga. Kan bero på att jag är helt slut och vill gärna sova nu.
 
Lycka till!
 
Fler tips, knep och idéer kommer framöver!

Mina senaste DVD:er med Killinggänget

Jag var i Örebro i torsdags. Köpte 'I manegen med Glenn Killing' på GameStop. Det komiska var att den var rakt framför ögonen på mig. Jag kollade ner och där var den. Har sett den 2 gånger nu. Köpte också 'I rymden finns inga känslor'. Sedan i söndags var jag på Ica Maxi med mamma och bland filmerna fanns det ett antal filmer med Killinggänget och Robert Gustafsson. Jag hittade då en DVD som jag tillbringat länge att leta efter. Nämligen 'Henrik Schyffert: The 90s". Jag passade på sålänge den fanns där. Man vet ju aldrig.
 

Glass i hamnen

Idag efter skolan gick mamma och jag ner till hamnen och tog en varsin glass. Det var så blåsigt i själva hamnen att man inte ens kunde sitta där. Vi satte oss längre bort och där var det hur varmt som helst. Vi satt och pratade om gymnasium. Det är nämligen snart dags att söka för mig. I höst är det ju dags att fundera eftersom jag börjar nian då. Jag känner en press, även om jag vet att det inte är någon brådska än. Men jag vill alltid ha saker planerat i förväg. Jag tycker nämligen inte om överraskningar när inte någon har sagt något. Jag gillar inte ändringar heller. Det har jag för svårt för. I hemkunskapen för någon vecka blev det andra planer och då blev det ju en ändring, så jag behövde inte vara med. Har någon lovat en sak ska den personen hålla det och inte ändra. Sådan är jag.
 
Jag funderar på musik och teater. MEN! Jag vill hålla på med båtar samtidigt. Jag har väldigt länge velat ta skepparexamen. Det är en dröm. Sen finns det en dröm till att fundera på; Scenskola. JAG KÄNNER PRESS! Men jag hoppas verkligen att kunna bestämma mig i god tid innan det är för sent att ansöka. ÅHH! Hoppas jag inte är den enda med den ångesten. Jag får lätt ångest och blir nervös för saker och ting. Jag HAR ångest och har inte kunnat sova på nätterna. Nu äter jag medicin och sover redan vid halv 10-tiden. Förr, innan medicinen, kunde jag vara vaken i flera timmar. Sen kunde jag inte gå upp till skolan morgonen därpå. Det började leda till hemuppgifter och jag mådde sämst.
 
Ska bli skönt när gymnasiepressen är över.